. ..
Adaosuri pentru industria alimentară

     Acidul citric este un compus natural, prezent în toate materiile animale sau vegetale.

Acidul citric este cel mai utilizat agent de reglare a pH-ului şi a acidităţii din industria alimentară. Întăreşte acţiunea antioxidanţilor, cum ar fi acidul ascorbic (vitamina C, E300) şi previne îmbrunarea enzimatică a fructelor; este de asemenea utilizat şi ca acidulant la producerea berii şi a gemului.

     Acidul citric stabilizează dulciurile şi produsele de cofetărie deoarece previne cristalizarea zahărului.

Acidul citric este prezent în cantităţi mari în fructe, în special citrice, unde este predominant. Deoarece obţinerea acidului citric din fructe este costisitoare acesta se produce la nivel comercial din zahăr supus acţiunii bacteriilor şi drojdiilor.

     Este utilizat pentru acidificarea apei potabile, dar poate fi utilizat și pentru a menține medicamentele (cum ar fi oxitetraciclina și doxiciclina) mai bine într-o soluție. Antibioticul se păstrează mai bine într-o soluție datorită acidului citric și, astfel, sunt prevenite murdăriile în țevi. Gustul îmbunătățit al soluției contribuie la un aport bun.

Acid citric

10 noiembrie 2020

Ambalaj : 

Disponibilitatea : 

Descrierea produsului

Categoria :

25 kg

În stoc

Cere oferta de preț

Produse similare

© 2020 - 2024 profarm.md - toate drepturile rezervate

Date de contact

   +373 799 98 601
   +373 794 52 822

  office@profarm.md

Mesajul tău e-mail
Conținutul mesajului
Expediază
Expediază
Formularul a fost expediat - îți mulțumesc.
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!

Formular de contact

Meniu

Pagina noastră pe facebook

Ocrain Dumitru +373 799 98 601 

Cărăruș Aurel +373 794 528 22