Amidonul este o substanţă formată din mai multe lanţuri de zaharide simple, motiv pentru care mai este numit şi carbohidrat complex. Motivul pentru care amidonul rezistent este benefic pentru sănătate constă în faptul că hrăneşte bacteriile sanatoase din intestin şi creste producţia de acizi graşi.
Amidonul din porumb se obtine pe cale industriala, printr-un proces complex. In urma acestuia, boabele sunt sfaramate si procesate, cu ajutorul unor cantitati mari de apa, in asa fel incat elementele constituente sa fie separate.
Acesta este cel mai intalnit amidon alimentar de pe piata, iar in gastronomie actioneaza ca agent de ingrosare pentru sosuri sau creme pentru prajituri (are putere de ingrosare dubla fata de faina de grau).
Specificatii:
Amidonul din porumb nu conține gluten și are aproximativ 350 de calorii/100g. O lingură din amidon din porumb este la fel de eficientă pentru a îngroșa sosul ca două linguri din făină albă de grâu, dar are mult mai puține calorii. In afară de întrebuințările sale la diverse rețete cu sosuri și creme fine, amidonul din porumb poate fi util în gospodările în multe alte situații.
Beneficii:
Creste nivelul de energie
Nu contine gluten, asadar poate fi consumat si de catre persoanele care au intoleranta la acest compus.
Creste cantitatea de bacterii benefice din colon, ajutand la o mai buna digestie
Ofera un aport de calciu, fier, vitamine din complexul B.
Mentine starea de satietate pe o perioada indelungata
Se poate folosi si ca post de sampon uscat sau dezodorizant pentru incaltaminte.
Poate scoate petele de pe covor
Se foloseste agent de ingroșare la o crema de tort sau la umplutura pentru placinte deoarece ii da mai multa consistenta, mai este si o solutie sanatoasa la indemana pentru a ingrosa mai rapid diferite sosuri
Ambalaj :
Disponibilitatea :
Categoria :
25 kg
În stoc
© 2020 - 2024 profarm.md - toate drepturile rezervate
Formular de contact
Meniu
Pagina noastră pe facebook
Ocrain Dumitru +373 799 98 601
Cărăruș Aurel +373 794 528 22