. ..
Adaosuri pentru industria alimentară

     Glutamatul de sodiu este un potențiator de gust adăugat de obicei în mâncarea chinezească, în conservele de legume, supe instant și carne procesată. El poate fi însă adăugat în orice aliment, inclusiv în băuturi alcoolice sau nealcoolice.

     Acidul glutamic se găsește în cantități impresionante în alimentele vegetale (alge marine, broccoli, roșii, carne și produse lactate). Cu toate acestea, dacă alimentele sunt procesate (tipul care este vândut pe rafturi), există și o mulțime de glutamat monosodic. Așa arată lista:
  • cârnați, cârnați, carne de vită, carne tocată;

  • sosuri, maioneza, ketchupuri;

  • cuburi de bulion, condimente gata preparate;

  • chipsuri și biscuiți în pungi, gustări;

  • mâncare de la restaurante de tip fast-food;

  • diverse tipuri de produse semifabricate (de exemplu, clătite congelate, cotlete, paste);

  • pește, carne, legume și chiar conserve de fructe.

     Glutamatul se găsește și în alimentele minim procesate. De exemplu, în nuci, brânză de vaci de casă și ciuperci de casă, această sare se găsește într-o formă legată chimic (acid glutamic în proteina din lapte). Un astfel de glutamat nu acționează asupra papilelor gustative, deoarece procesul de descompunere a proteinelor are loc în tractul gastro-intestinal.
   

Glutamat de sodiu

10 noiembrie 2020

Ambalaj : 

Disponibilitatea : 

Descrierea produsului

Categoria :

25 kg

În stoc

Cere oferta de preț

Produse similare

Acasă  >>  Produse pentru industria alimentară  >>  Glutamat de sodiu

© 2020 - 2024 profarm.md - toate drepturile rezervate

Date de contact

   +373 799 98 601
   +373 794 52 822

  office@profarm.md

Mesajul tău e-mail
Conținutul mesajului
Expediază
Expediază
Formularul a fost expediat - îți mulțumesc.
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!

Formular de contact

Meniu

Pagina noastră pe facebook

Ocrain Dumitru +373 799 98 601 

Cărăruș Aurel +373 794 528 22