. ..

5 kg

Ambalaj :

Prima pagină  >>  DDD   >>  Dezinfectante    >>  Iod monoclorhidrat / однохлористый йод  

În stoc

Cere oferta de preț

Categoria :

Descrierea produsului

Disponibilitatea : 

Cărăruș Aurel +373 794 528 22 

Ocrain Dumitru +373 799 98 601 

14 noiembrie 2020

Iod monoclorhidrat / однохлористый йод  

MONOCLORURĂ DE IOD (Iodum monochloratum)

 

COMPOZIȚIA ȘI FORMA DE ELIBERARE

Preparatul cu monoclorură de iod este un lichid omogen galben portocaliu care conține monoclorură de iod și acid clorhidric. În apă și solvenți asemănători glicerinei, cum ar fi trietilen glicolul se dizolvă în orice raport. Fumează în aer. Produs în sticle sau borcane de sticlă închise ermetic, flacoane și alte recipiente din sticlă sau polimer, asigurând siguranța produselor, cu o capacitate de 0,5 - 20 litri.

 

PROPRIETĂȚI FARMACOLOGICE

Monoclorura de iod, la fel ca toate preparatele care conțin iod-clor, are proprietăți antiseptice și igienizante în concentrații optime. Activ împotriva bacteriilor (inclusiv a micobacteriilor), a ciupercilor, a virușilor, a ouălor unui număr de helminti, a sporilor și a oocistelor coccidiei.

 

INDICAȚII

Monoclorura de iod este prescrisă pentru dezinfectarea umedă, dezinfestarea suprafețelor locurilor de animale și păsări de curte și a tuturor echipamentelor din acestea, camere de refrigerare, dezinfectarea cojilor de ouă, precum și pentru dezinfectarea aerosolului aerului animalelor și a păsărilor, tratamentul animalelor afectate de vierme și tratamentul pre-muls al ugerului de vaci.

 

DOZE ȘI METODĂ DE APLICARE

Dezinfectarea umedă, dezinfectarea spațiilor și a altor obiecte se efectuează cu soluții apoase de monoclorură de iod, preparate imediat înainte de prelucrare.

 • Antrax 10% monoclorură de iod la o rată de 1 l / m². Soluția se aplică de două ori la 0,5 l / m² la intervale de 15-25 minute. Expunere 3 ore.La temperaturi negative (până la minus 40 ° C), aceste soluții sunt aplicate pe suprafață fracționat în trei etape de 0,3-0,4 l / m². Înainte de fiecare aplicare a soluției dezinfectante, suprafața este pretratată cu apă fierbinte (70 ° C) sau soluție saturată (15-20%) de clorură de sodiu la o rată de 0,5 l / m². Expunerea după ultima aplicare a soluției dezinfectante 3 ore.

 • În caz de rinită atrofică infecțioasă, erizipel de porc, hepatită virală a rațelor, boală aftoasă (dezinfecție actuală) cu soluție 5% de monoclorură de iod o dată la o rată de 0,5 l / m² cu un interval de 1 oră. Expunerea în toate cazurile este de 6 ore.

 • În caz de enterotoxemie infecțioasă și bradzot de oaie, tuberculoză de animale și păsări, o soluție 10% de monoclorură de iod, încălzită la 45-50 ° C, de două ori cu un interval de 1 oră, 0,5 l / m². Expunerea după a doua irigare este de 3 ore.

 • În caz de micoplasmoză respiratorie a păsărilor și salmoneloză soluție 3% de monoclorură de iod la o rată de 1 l / m². Expunere 1 oră.

 • În cazul coccidiozei de iepuri și păsări, o soluție de 10% monoclorură de iod încălzită la 70 ° C o dată la o rată de 1 l / m². Expunere 5 ore.

 • Cu parascaridoză de cai și ascaridoză de porci cu soluție 5% de monoclorură de iod, încălzită la 70 ° C, la o rată de 1 l / m². Expunere 5 ore.

 • În caz de fortilatoză și de fortiloidioză, o soluție de 3% monoclorură de iod la o rată de 1 l / m². Expunere 1 oră.

 • În caz de boli infecțioase ale omizilor viermilor de mătase (mortalitate, cascadori, septicemie, icter), camere pentru hrănirea omizi (locurile de reproducere a viermilor), încăperi de incubație, depozite de frunze și echipamente situate în ele cu 6 zile înainte de așezarea viermilor de mătase, precum și după sfârșitul hrănirii omizilor și coconi, soluție 10% de monoclorură de iod la o rată de 1 l / m². Expunere 9 ore

 • Dezinfectarea aerosolă interior în cazul bolilor respiratorii ale animalelor (păsărilor) se efectuează într-unul din modurile prezentate mai jos. Prin pulverizarea unei soluții apoase de 30% de Okhlosan-R (conținând 3% monoclorură de iod), aparate cu aerosoli care dau o dimensiune a particulelor de 0,5-20 microni, la o rată de 1,2 ml / m². 10-12 spray-uri sunt efectuate în patru cicluri - 2-3 zile la rând fiecare ciclu cu un interval între ele 2-3 zile. Expunere după fiecare pulverizare 25-30 minute. În timpul pulverizării și expunerii, camera este bine închisă, ventilația este oprită.

 • Prin sublimarea exotermă a vaporilor de iod de aluminiu și cloraluminiu obținut din combinația de monoclorură de iod cu aluminiu (așchii, pulbere, bucăți de sârmă de aluminiu sau vase aruncate și alte produse din aluminiu). Pentru a face acest lucru, luați recipiente de sticlă sau emailate de cel puțin 2-3 litri (un recipient pentru 400-500 m³) și aranjați sau atârnați uniform (la o distanță uniformă una de cealaltă și de pereții camerei tratate) la o înălțime de 1-1,5 m și umpleți monoclorura lor de iod la o rată de 3 ml / m³, în care se scufundă aluminiu la o rată de 50 g pe 1 litru de preparat. Reacția exotermă începe în 1-2 minute și durează 5-10 minute, în funcție de puritatea aluminiului și de temperatura preparatului. Expunerea de la începutul reacției de eliberare a vaporilor este de 35-37 minute. În timpul expunerii, camera este bine închisă, ventilația este oprită. Dezinfectarea cu vapori exotermi se efectuează de 3-4 ori cu un interval de 3 zile. Pentru a exclude spumarea violentă, stropirea și posibila eliberare a medicamentului din recipient în timpul unei reacții chimice și pentru o eliberare mai completă de iod, se recomandă utilizarea unui amestec de monoclorură de iod cu trietilen glicol într-un raport 9: 1, prescurtat ca „Okhlosan-B”. După terminarea fiecărui tratament cu aerosoli, camera este ventilată - ușile, ferestrele, trape de ventilație sunt deschise și ventilația este activată.

 • Dezinfectarea ouălor infectate superficial cu agenți cauzali ai pasteurelozei păsărilor se efectuează prin scufundarea lor într-o soluție apoasă de 4% de monoclorură de iod timp de 15 minute, urmată de uscare în aer. 

 • Tratarea animalelor pentru pecingine trebuie făcută în aer liber sau într-o zonă bine ventilată. Pentru tratarea fiecărui animal, se folosește un tampon nou, iar periile sunt curățate periodic de contaminare prin clătire cu apă și dezinfectate prin imersiune timp de 10-15 minute într-un recipient separat cu o soluție de 10% monoclorură de iod.

 • Controlul calității dezinfectării se efectuează în conformitate cu metodologia stabilită în Instrucțiunile actuale pentru dezinfecție veterinară, dezinfectare, dezinsecție și deratizare.

 

EFECTE SECUNDARE

Trebuie avut în vedere faptul că vaporii unui medicament concentrat (nediluat) provoacă iritații severe ale membranelor mucoase ale căilor respiratorii și ale ochilor, cu expunere prelungită la vapori - catar al căilor respiratorii superioare, conjunctivită, opacitatea corneei ochilor. Cu o expunere puternică a pielii, medicamentul provoacă arsuri și ulcerații.

 

CONTRAINDICAȚII

Nu exagerați concentrația maximă permisă de vapori ai medicamentului în aerul zonei de lucru (control pentru clorură de hidrogen) 5 mg / m³.

 

INSTRUCȚIUNI SPECIALE

Monoclorura de iod, ca toate preparatele care conțin iod-clor, are proprietăți antiseptice și igienizante în concentrații optime. Activ împotriva bacteriilor (inclusiv a micobacteriilor), a ciupercilor, a virușilor, a ouălor unui număr de helminti, a sporilor și a oocistelor coccidiei.

 

CONDITII DE DEPOZITARE

În ambalaje originale bine închise în depozite protejate de lumina directă a soarelui la temperaturi ambiante. Perioada de valabilitate este de 2 ani.

 

Produse similare

Pagina noastră pe facebook

Meniu

Formular de contact

Mesajul tău e-mail
Conținutul mesajului
Expediază
Expediază
Formularul a fost expediat - îți mulțumesc.
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!

   +373 799 98 601
   +373 794 52 822

  office@profarm.md

Date de contact

© 2020 - 2024 profarm.md - toate drepturile rezervate