Valabilitate :
8 buc.
Ambalaj :
La comandă
Categoria :
Disponibilitatea :
Seringi intramamare fara antibiotic pentru tratamentul mastitelor la vaci, Ozolea-Mast, cutie 8 bucati x 5ml.
Dispozitiv veterinar pentru tratamentul mastitelor la vaci, fara antibiotic, pentru uz intramamar care contine un singur ingredient: ulei vegetal pur ozonificat, din germeni de porumb, bioinginerat cu tehnologia exclusiva Ozolea.
OZOLEA-MAST este un dispozitiv veterinar nemedicamentos, pentru utilizare intramamara la vacile de lapte, care ii ajuta pe fermieri sa reduca utilizarea antibioticelor care nu sunt strict necesare, atat pentru vacile care au lactatie, cat si la cele aflate in perioada de repaus mamar.
Antibioticele sunt adesea folosite deoarece nu exista alternative utile. Cu toate acestea, prin sustinerea apararii naturale a corpului, OZOLEA-MAST poate ajuta vaca sa isi indeplineasca pe deplin capacitatile sale naturale. Acest lucru permite fermierului sa evite pierderile de lapte si sa isi vanda laptele.
OZOLEA-MAST sustine functionalitatea tesuturilor prin formarea unui strat protector in contact cu peretele intern al canalului mamelonar. Chiar inainte de aparitia mastitei clinice, exista adesea o tulburare a functionalitatii tesutului mamar, care pare a fi una dintre principalele cauze ale proliferarii bacteriene si a aparitiei mastitei.
Ca atare, un nivel superior de sustinere a functionalitatii tesutului mamar si, mai ales, stimularea regenerarii tesuturilor, fac posibil ca tesutul sa combata agresiunea bacteriana, intrucat un tesut intact si sanatos este mai capabil sa se apere de agentii patogeni. In plus, bariera de ulei vegetal bioinginerat inhiba, intr-o anumita masura, cresterea bacteriana, in special prin aplicatii repetate pana cand tesutul este complet recuperat.
OZOLEA-MAST este compus dintr-un singur ingredient: un ulei vegetal alimentar pur, de calitate, bioinginerat cu tehnologia exclusiva Ozolea, care modifica unele dintre lanturile de acizi grasi ai uleiului, permitand astfel produsului ca, odata ce a intrat in contact cu peretele interior al canalului mamelonar, sa formeze o bariera fizica de protectie cu doua functii principale:
1. Crearea unui mediu inconfortabil pentru bacterii, scazand astfel agresivitatea atacului acestora.
2. Protejarea tesutului de expunerea la mediul extern si la atacuri bacteriene suplimentare, permitandu-i sa se regenereze in mod natural.
Pentru a asigura cea mai buna protectie si pentru a optimiza regenerarea tesutului, aplicarea trebuie repetata dupa fiecare muls timp de patru zile. In aceasta perioada, laptele nu contine urme de produs: aceasta inseamna ca nu este nevoie de perioade de suspendare a consumarii laptelui, crescand astfel probabilitatea continuarii distribuirii/vanzarii laptelui.
Procesul de bioinginerie al OZOLEA-MAST garanteaza ca uleiul nu este absorbit sau metabolizat si nu produce efecte farmacologice. Intre un muls si urmatorul, uleiul aplicat iese natural prin sfincterul mamelonar, impiedicand inmultirea bacteriilor si permitand regenerarea naturala a sfincterului in sine si, prin urmare, recuperarea elasticitatii sale naturale.
Timp de mai multe decenii, administrarea intra-mamara a antibioticelor a reprezentat procedura principala de gestionare a problemelor sanitare ale ugerului vacilor de la ferme. Astazi, ne confruntam cu o criza globala a antibioticelor din cauza cresterii rezistentei bacteriilor la antibiotice. Organizatia mondiala de sanatate recomanda utilizarea prudenta a antibioticelor atat in medicina umana, cat si in cea veterinara.
Mai exact, scaderea consumului de antibiotice reduce probabilitatea de rezistenta a bacteriilor la aceste medicamente. In unele cazuri, antibioticele care si-au pierdut eficacitatea pot fi din nou eficiente. In fermele de vaci de lapte, reducerea frecventei utilizarii antibioticelor este primul pas in lupta impotriva tulpinilor rezistente ale bacteriilor.
Obiectivul Ozolea este de a oferi fermierilor care cresc vaci de lapte, precum si medicilor veterinari solutii inofensive, eficiente, sigure, durabile si la preturi accesibile pentru a reduce consumul „antibioticelor inutile”: aceasta expresie se refera la un tratament cu antibiotice care se dovedeste a fi nefolositor.
De fapt, multe lucrari de cercetare stiintifica indica faptul ca in 50-70-85% din cazuri, tratamentul cu antibiotice la vaci s-a dovedit a fi ineficient. Alegerea unui tratament cu antibiotice in acest „interval de ineficienta” duce la cresterea genelor rezistente la antibiotice in randul populatiilor bacteriene.
Tehnica specifica de bioinginerie Ozolea garanteaza ca nu raman urme ale ingredientului alimentar in lapte la urmatorul muls; acesta este un beneficiu cheie pentru intregul lant al laptelui, o garantie a sigurantei alimentelor pentru industria produselor lactate si o plata imediata pentru fermier.
Prin reducerea utilizarii antibioticelor inutile, veti contribui la imbunatatirea productivitatii vacilor dumneavoastra, veti distribui mai mult lapte si veti contribui la lupta globala pentru reducerea rezistentei la antimicrobiene.
Pagina noastră pe facebook
Meniu
Formular de contact
© 2020 - 2026 profarm.md - toate drepturile rezervate