Sorbatul de potasiu este o sare a acidului sorbic. Deși apare în natură, de exemplu în fructe de padure rowan, este de obicei produsă sintetic. Acest lucru se face printr-un proces chimic în mai multe etape, de obicei nu se utilizează organisme modificate genetic. E 202 este folosit ca un conservant, deoarece este destul de lipsit de gust și inodor. Acest lucru are avantajul că nu afectează proprietățile produsului căruia i se adaugă. Previne drojdiile și mucegaiurile de a se forma și lucrează cel mai bine în alimentele acide.
În comparație cu acidul sorbic, E 202 are avantajul că este mai solubil, atât în apă, cât și în grăsime.
Unde se utilizează sorbat de potasiu?
Sorbatatul de potasiu este autorizat numai pentru anumite alimente - și numai într-o sumă fixă, care variază de la produs la produs. Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (Efsa) a redus recent aportul maxim la 3 miligrame pe kilogram de greutate corporală.
Este folosit în principal ca conservant în trei domenii:
Cosmetică - E 202 se spune că prelungește durata de valabilitate a produselor de îngrijire a pielii și a părului și previne creșterea mucegaiului.
Vinificare: Aici sorbatul de potasiu este folosit pentru a păstra gustul vinului. Deoarece conservantul oprește procesul de fermentare. De asemenea, băuturile răcoritoare, sucurile și sucurile conțin adesea E 202.
Conservarea alimentelor: Mai ales pentru alimentele care sunt păstrate la temperatura camerei sau pre-gătite, sorbatul de potasiu ar trebui să le împiedice să le strică devreme.
Ambalaj :
Disponibilitatea :
Categoria :
25 kg
În stoc
© 2020 - 2024 profarm.md - toate drepturile rezervate
Formular de contact
Meniu
Pagina noastră pe facebook
Ocrain Dumitru +373 799 98 601
Cărăruș Aurel +373 794 528 22