Pagina noastră pe facebook
Meniu
Formular de contact
© 2020 - 2026 profarm.md - toate drepturile rezervate
În stoc
25 kg
Categoria :
Disponibilitatea :
Ambalaj -
Glicerina pentru bovine.
Glicerina are un efect pozitiv asupra corpului vacii, întrucât nu numai că este absorbită rapid și complet de sistemul digestiv, ci are și un rol activ în metabolismul glicogenului. Glicerina este utilizată activ de corpul vacii în sinteza glucozei, care este principala sursă de metabolism energetic.
O cantitate suficientă de glicerină în corpul vacii ajută la menținerea nivelului de glucoză din sânge al animalului și la normalizarea metabolismului energetic. În plus, ajută la reducerea concentrației de acizi grași din sânge, ceea ce reduce semnificativ manifestarea bolii „ficat gras”, previne manifestarea cetozei la vacă.
Este foarte important să dați glicerină după fătare, deoarece restabilește rapid funcția de reproducere a vacii și normalizează nivelurile hormonale. Toate acestea au un efect pozitiv asupra recuperării corpului după fătare într-un timp scurt. Glicerina se administrează vacilor la sfârșitul perioadei de înțărcare și timp de 100 de zile după fătare, deoarece menține nivelul glicemiei, crește randamentul laptelui și conținutul de grăsime din lapte. De asemenea, previne dezvoltarea acidozei și cetozei la vaci în această perioadă de lactație. Se administrează dimineața, amestecat cu furaje compuse.
Administrare:
Norma glicerinei pentru vaci cu o săptămână înainte de fătare și după două săptămâni este de 200 g pe cap, apoi dau 150 g pe zi.
Respectând regulile de utilizare a glicerinei, veți îmbunătăți în mod semnificativ starea de sănătate a vacii în timpul fătării și în perioada de muls, ceea ce va crește semnificativ randamentul laptelui și calitatea acestuia.
Alte domenii pentru folosirea glicerinei.
Glicerina are un spectru larg de acțiune și este utilizată în aproape toate domeniile.
Medicină.
În medicină, glicerina este utilizată pentru bolile de piele ca un bun antiseptic. Face parte din medicamentele care tratează bolile de piele. De asemenea, ajută rănile să se vindece mai repede, având proprietăți antiseptice, este capabil să prevină infecția rănilor. Glicerina este utilizată pe scară largă în industria farmaceutică. Se dizolvă medicamentele, se folosește pentru a conferi umiditate tabletelor, ajută la creșterea densității (vâscozității) medicamentelor rare, face parte din unguente și previne evaporarea și uscarea umezelii.
Patiserie. Produse alimentare.
Glicerina este adăugată la materiile prime pentru fabricarea dulciurilor și a altor dulciuri, precum și a produselor coapte. Pe lângă produsele de patiserie și dulciurile, substanța vâscoasă este utilizată la fabricarea lichiorurilor, a votcii și a altor băuturi.
Agricultură.
Nu puteți face agricultură fără glicerină.
Cu acest preparat vâscos, semințele și răsadurile tratate germinează mai repede.
Pentru a proteja copacii de insecte și de intemperii, coaja este tratată cu o soluție cu adaos de glicerină.
Industria tutunului și a țigărilor electronice.
Glicerina este adăugată tutunului, reglând astfel conținutul său de umiditate. De asemenea, absoarbe mirosul neplăcut care este prezent în tutun atunci când se fumează.
Glicerina este utilizată și în țigările electronice. Păstrează nivelul apei în cartușe, îndepărtează gustul dur și gâtos, înmoaie gustul. Cartușele cu adăugarea medicamentului sunt depozitate mai mult timp, nu se usucă.
Cosmetologie.
Glicerina este utilizată pe scară largă în cosmetologie, în special în producția de produse de igienă. Se adaugă în principiu în săpun. Preparatul înmoaie pielea, are un ușor efect de albire.Face parte din multe produse cosmetice: creme și măști de față. Hidratează și reține umezeala în straturile superioare ale pielii, ceea ce este foarte benefic pentru pielea deshidratată și uscată. Datorită utilizării unei creme de față care conține acest preparat, pielea devine moale.
Glicerina este un preparat universal, în plus unic și de neînlocuit. Încercați și acest medicament și veți fi convins de proprietățile sale benefice.