. ..

Cărăruș Aurel +373 794 528 22 

Ocrain Dumitru +373 799 98 601 

Pagina noastră pe facebook

Meniu

Formular de contact

Mesajul tău e-mail
Conținutul mesajului
Expediază
Expediază
Formularul a fost expediat - îți mulțumesc.
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!

   +373 799 98 601
   +373 794 52 822

  office@profarm.md

Date de contact

© 2020 - 2026 profarm.md - toate drepturile rezervate

Produse similare

Cere oferta de preț

În stoc

25 kg

Categoria :

Descrierea produsului

Disponibilitatea : 

Ambalaj - 

14 noiembrie 2020

Propilenglicol

     Propilen glicolul este o substanță vâscoasă incoloră cu un gust dulce și un miros slab caracteristic. Această substanță este un aditiv alimentar E1520, care are o higroscopicitate excelentă și este complet sigur pentru sănătatea umană.

Punctul mediu de fierbere al substanței este de 188 ° C, în timp ce punctul de îngheț este de -60 ° C. Datorită acestui fapt, propilen glicolul și-a găsit o largă aplicare în industria alimentară. 

     În ce produse este implicat propilen glicolul?

Substanța este utilizată în industria alimentară ca agent de dispersare, de reținere a apei, de înmuiere bine la fabricarea de băuturi cu conținut scăzut de alcool (bere), carbogazoase, energizante, cofetărie, dulciuri, cârnați etc. punctul E1520 este utilizat pentru congelarea de urgență a fructelor și legumelor proaspete, a cărnii.

     Nu cu mult timp în urmă, producătorii foloseau alcoolul ca materie primă principală pentru producerea aromelor. Cu toate acestea, sistemul strict de control al statului și cotele ridicate de impozitare (în special, acciza) au adus costuri suplimentare producătorilor. Prin urmare, pentru producția de alimente cu o durată de valabilitate lungă, s-a găsit o alternativă demnă sub forma de propilen glicol. Interesant este că această substanță conferă produselor finite un gust rafinat și o aromă excelentă. Datorită acestui fapt, aditivul este utilizat în producția de condimente, condimente, condimente diferite și extracte.

     Aditivul alimentar E1520 este, de asemenea, utilizat în producția de produse de panificație și cofetărie. Datorită acestei substanțe, produsele de cofetărie finite rămân proaspete și moi pentru o lungă perioadă de timp. Indicatorul E1520 poate fi văzut în compoziția gumelor de mestecat, deoarece acest aditiv alimentar este, de asemenea, implicat în procesul de producție a acestora. Este folosit ca emulgator, liant, stabilizator de consistență și texturator.

De asemenea, se utilizează propilen glicol:

  • în cosmetologie (în producția de rujuri, șampoane, diferite elixiruri etc.); 

  • în industria alimentară ca soluție apoasă (agent de răcire);

  • în produse farmaceutice (în producția de produse medicale).

 

     Folosirea propilen glicolului în nutriția animalelor

Propilen glicolul este un compus glucoplastic care este utilizat metabolic în sinteza compușilor carbohidrați (gluconeogeneză). Gluconeogeneza determină performanța metabolismului energetic al unei vaci și se concentrează decisiv asupra cantității de lapte și a conținutului de proteine ​​din lapte. Factorul limitativ al gluconeogenezei este sinteza acidului propionic din rumen. Prin urmare, în principal în Statele Unite, au început să încerce, cu ajutorul compușilor glicogeni, cum ar fi propilen glicolul, să îmbunătățească aprovizionarea cu energie a vacilor cu randament ridicat și astfel să reducă incidența cetozei.

     Utilizarea propilen glicolului din punct de vedere legal 1,2-propandiol (propilen glicol) este un lichid higroscopic incolor de calitate farmaceutică. Substanța este ușor solubilă în apă sau alcool în orice proporție. Este insolubil în uleiuri și grăsimi. Conform Legii furajelor, este permisă hrănirea animalelor în cantitate de cel mult 270 g pe cap pe zi.   

     Cum acționează propilen glicolul?

Propilen glicolul se absoarbe foarte repede în rumenul animalului și prin sânge intră în ficat. Acolo este utilizat în sinteza glucozei. Pentru bovine, conținutul de energie al propilen glicolului este de 16,8 MJ NEL pe kg de substanță uscată.

     Dozare:

Vacile înțărcate în perioada pregătitoare cu 2-3 săptămâni înainte de fătare - 150 g

Pentru vacile de la fătare până la a patra săptămână de lactație - 250 g

Vaci 2-3 luni de lactație 150 g sau dacă hrănirea în grupuri este imposibilă pentru toate animalele care alăptează 200 g.
     Aplicare:

Poate fi diluat cu apă și introdus: fie în vagonul mixer, fie turnați uniform furajul cu un vas de udat.

Important: la începutul utilizării propilen glicolului, introduceți treptat în dietă, în primele 5-6 zile, introduceți maximum 100 g, apoi creșteți.