. ..

Cărăruș Aurel +373 794 528 22 

Ocrain Dumitru +373 799 98 601 

Pagina noastră pe facebook

Meniu

Formular de contact

Mesajul tău e-mail
Conținutul mesajului
Expediază
Expediază
Formularul a fost expediat - îți mulțumesc.
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!

   +373 799 98 601
   +373 794 52 822

  office@profarm.md

Date de contact

© 2020 - 2026 profarm.md - toate drepturile rezervate

Produse pentru tratamentul

și profilaxia cetozei

Aproape orice produs furajer poate fi depozitat sau conservat cu succes în manșoane din folie. Acestea sunt materii prime de însilozare uscate: semințe furajere însămânțate, lucernă, trifoi, cereale întregi, produse pentru hrana porumbului (masă întreagă de tulpină de puf cu shake-uri, știuleți tăiați cu și fără ambalaje, amestec zdrobit de boabe rafinate și tije cu shake-uri), umede sau condiționate boabe de porumb (întregi / zdrobite / laminate), boabe de cereale, pulpă de sfeclă presată, boabe de bere etc.

 

Masa mărunțită care trebuie păstrată este transportată la Budissa Bagger și descărcată direct pe masa de alimentare folosind vehicule mari (basculante spate sau remorci de însilozare). De asemenea, este posibil să se umple cu piese (încărcător telescopic sau cupă tractor). Transportorul de cauciuc al mesei de alimentare propulsează cultura către rotor, care la rândul său împinge alimentarea printr-un tunel de oțel într-un manșon pliat care se sprijină pe mașină. Astfel, există o compactare activă a masei de siloz. Etanseitatea masei ambalate este verificată folosind o linie de întindere pe manșon. Linia este măsurată cu o riglă specială care vine cu manșonul.

Pelicula unui manșon din polietilenă cu trei straturi, în funcție de diametrul său, poate avea o grosime de până la 0,250 mm. Manșoanele sunt protejate de efectele dăunătoare ale razelor ultraviolete ale soarelui. Aceasta asigură stocarea garantată a furajelor timp de până la 2 ani.

Stratul exterior alb reflectă radiația solară. Diverse modele și variante ale ambalatorului de presă permit umplerea manșoanelor cu diametre de la 1,50 la 4,20 m. Lungimea lor poate fi de la 30 la 150 m, iar capacitatea lor, respectiv, de la 100 la 1500 de tone. Astfel, această tehnologie este la fel de eficientă atunci când este utilizată atât în ​​întreprinderi mici, cât și în întreprinderi foarte mari. Datorită compactării uniforme a masei de siloz de la 2 la 8 tone pe 1 metru de funcționare (în funcție de diametrul manșoanelor), se creează condiții optime pentru îndepărtarea zilnică a unei anumite cantități de furaje, în funcție de numărul de animale și de sezon.

Această tehnologie funcționează eficient numai dacă sunt respectate toate standardele tehnologice necesare.Masa de siloz trebuie mărunțită până la particule de dimensiuni: siloz de porumb - 1-2 cm, trifoi / lucernă - 2-4 cm;Conținutul de umiditate al masei trebuie să fie:- 55-65% pentru ierburi (trifoi, lucernă)- 65-73% pentru siloz de porumb;- 70-78% pentru bagaz și boabe de bereTendință descendentă sau ascendentă asociată cu compromisuri și riscul alimentării de calitate slabă. Materialul de însilozare cu un conținut de substanță uscată sub 20% nu poate fi conservat în manșon;

Așezați mânecile pe sol pe o suprafață cât mai fermă și plană. Alegerea unei suprafețe cu crestături sau pante va duce la probleme cu stabilirea masei și posibila acumulare de apă în timpul ploilor;După așezarea masei și închiderea manșonului, ar trebui instalată o supapă specială sau ar trebui făcută o incizie pentru ca gazele să scape. După 3-5 zile (în funcție de condițiile meteorologice), această gaură este sigilată cu bandă reparatoare;Diametrul manșonului trebuie calculat astfel încât, după deschiderea acestuia, să se îndepărteze 1-2 metri din masa ambalată într-o zi.

Avantajele conservării și depozitării în manșoane din plastic:

Închidere instantanee strânsă a masei compactate;Minimizarea reacțiilor patologice nedorite în timpul fermentării și depozitării;Minimizarea pierderilor de stocare;Absența murdăriei de pe roțile echipamentelor;Capacitatea de a utiliza echipamente de orice clasă de putere;Alegerea unei locații de depozitare în funcție de necesitățile de producție;O completare economică și ieftină la capacitățile de stocare existente;Fără efecte nocive asupra mediului;Sistem etanș ermetic, etanș la gaze.Perioada de valabilitate a alimentării în manșoanele din polimer

Perioada de valabilitate a furajelor în mâneci din folie fără pierderea valorii nutriționale este de 12 luni.

 

Protecție manșon polimer

Pentru a proteja împotriva deteriorării mecanice cauzate de animale sau păsări, mânecile sunt acoperite cu o plasă de protecție. Cel puțin de două ori pe săptămână, furtunul trebuie verificat pentru a nu fi deteriorat de rozătoare.

Orice daune constatate trebuie sigilate imediat cu bandă specială, astfel încât să nu treacă aerul.

 

 

Adâncitură din manșonul din polimer

Potrivite pentru excavare sunt mecanizările cunoscute din domeniul silozului de șanțuri. Pentru a minimiza pierderile, manșonul este tăiat la o distanță de 0,50-1 m deasupra solului, începând din lateral, într-un semicerc de-a lungul întregii secțiuni transversale. Este recomandabil să tăiați manșonul din partea de nord. Folia este pliată înapoi și după ce a fost îndepărtată alimentarea, se așază pe locul tăiat. Când masa de însilozare curge, filmul este decojit din lateral, astfel încât rămășițele furajelor să cadă pe film. Manșonul nu trebuie tăiat niciodată longitudinal de sus. Toate metodele tradiționale sunt potrivite pentru excavare: în principal manipulatoare telescopice și freze.

 

Titlul inițial al articolului

26 aprilie 2021

Articol realizat de - Dumitru Ocrain