. ..

© 2020 - 2024 profarm.md - toate drepturile rezervate

Date de contact

   +373 799 98 601
   +373 794 52 822

  office@profarm.md

Mesajul tău e-mail
Conținutul mesajului
Expediază
Expediază
Formularul a fost expediat - îți mulțumesc.
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!

Formular de contact

Meniu

Pagina noastră pe facebook

Produse similare

     Are un gust ușor sărat și alcalin, care amintește de sodă (carbonat de sodiu). 

Utilizarea bicarbonatului de sodiu  într-o dietă echilibrată a bovinelor ajută la tamponarea salivei, contribuind la evitarea acidozei prin reducerea riscului de scădere a pH-ului rumenului. Performanța optimă a rumenului este esențială pentru a maximiza performanța animalelor, precum și utilizarea eficientă a hranei ieftine. Funcția rumenului poate fi afectată prin hrănirea unei rații bogate în cereale, siloz acru, alimente mărunțite sau amidonate, care la rândul lor poate duce la o digestie slabă, la scăderea aportului și la scăderea conținutului de grăsimi.   

                  Vaci lactante                     

     Pentru cele mai bune rezultate, adăugați bicarbonat de sodiu  la o dietă echilibrată pentru vacile care alăptează, urmând aceste linii directoare și minime :

  • Pe baza ratei de producție a laptelui, merită adăugată 0,5% din bicarbonat de sodiu zilnic din producția zilnică de lapte pe vacă. De exemplu, pentru o vacă care dă 45 de litri de lapte pe zi, ar trebui adăugate 220 de grame de sodă furajeră.Proporția poate fi atinsă prin adăugarea a 13,6 kg de sodă pe tonă de porțiune fără cereale din dietă sau 6,8 kg de sodă pe tonă de rație mixtă totală (TMR) sau 0,75% din greutatea uscată a TMR. În majoritatea condițiilor de hrănire, suplimentarea cu bicarbonat de sodiu va fi benefică pentru a crește nivelul DCAD (raport cation-anion). Nivelul recomandat de DCAD pentru vacile cu randament ridicat ≥ +35 meq / 100 g. substanță uscată.

Vitele de carne

  • La reproducerea bovinelor, utilizați furaje de bicarbonat de sodiu în următoarea ordine: În primele 30 de zile, adăugați 1,0% până la 1,5% din substanța uscată a dietei. După ce animalul se obișnuiește cu aditivul, reduceți cantitatea la 0,5% - 0,75%. Dacă în etapele finale de hrănire, se folosește furaje de însilozare cu un grad ridicat de umiditate sau grâu foarte fermentat, utilizați 1,0% sodă pentru furaje pe 1 tonă de substanță uscată.

Păsări / Porci

  • Soda furajeră este utilizată ca sursă non-clorură de sodiu în dieta păsărilor sau a porcilor. În funcție de nevoile dvs., utilizați 2,7 până la 3,6 kg de sodă pentru furaje pe tonă de rație.

   Ovine / Capre

  • La hrănirea oilor sau caprelor, se recomandă utilizarea a 0,75% din materia uscată a rației zilnice, sau 6,8 kilograme pe 1 tonă.

Bicarbonat de sodiu

10 noiembrie 2020

Ocrain Dumitru +373 799 98 601 

Cărăruș Aurel +373 794 528 22 

Disponibilitatea : 

Descrierea produsului

Categoria :

Cere oferta de preț

În stoc

Prima pagină  >>  Adaosuri pentru animale   >>  Bicarbonat de sodiu

Ambalaj :

25 kg