. ..

25 kg

Ambalaj :

Prima pagină  >>  Adaosuri pentru animale   >>  Bicarbonat de sodiu

În stoc

Cere oferta de preț

Categoria :

Descrierea produsului

Disponibilitatea : 

Cărăruș Aurel +373 794 528 22 

Ocrain Dumitru +373 799 98 601 

10 noiembrie 2020

Bicarbonat de sodiu

     Are un gust ușor sărat și alcalin, care amintește de sodă (carbonat de sodiu). 

Utilizarea bicarbonatului de sodiu  într-o dietă echilibrată a bovinelor ajută la tamponarea salivei, contribuind la evitarea acidozei prin reducerea riscului de scădere a pH-ului rumenului. Performanța optimă a rumenului este esențială pentru a maximiza performanța animalelor, precum și utilizarea eficientă a hranei ieftine. Funcția rumenului poate fi afectată prin hrănirea unei rații bogate în cereale, siloz acru, alimente mărunțite sau amidonate, care la rândul lor poate duce la o digestie slabă, la scăderea aportului și la scăderea conținutului de grăsimi.   

                  Vaci lactante                     

     Pentru cele mai bune rezultate, adăugați bicarbonat de sodiu  la o dietă echilibrată pentru vacile care alăptează, urmând aceste linii directoare și minime :

  • Pe baza ratei de producție a laptelui, merită adăugată 0,5% din bicarbonat de sodiu zilnic din producția zilnică de lapte pe vacă. De exemplu, pentru o vacă care dă 45 de litri de lapte pe zi, ar trebui adăugate 220 de grame de sodă furajeră.Proporția poate fi atinsă prin adăugarea a 13,6 kg de sodă pe tonă de porțiune fără cereale din dietă sau 6,8 kg de sodă pe tonă de rație mixtă totală (TMR) sau 0,75% din greutatea uscată a TMR. În majoritatea condițiilor de hrănire, suplimentarea cu bicarbonat de sodiu va fi benefică pentru a crește nivelul DCAD (raport cation-anion). Nivelul recomandat de DCAD pentru vacile cu randament ridicat ≥ +35 meq / 100 g. substanță uscată.

Vitele de carne

  • La reproducerea bovinelor, utilizați furaje de bicarbonat de sodiu în următoarea ordine: În primele 30 de zile, adăugați 1,0% până la 1,5% din substanța uscată a dietei. După ce animalul se obișnuiește cu aditivul, reduceți cantitatea la 0,5% - 0,75%. Dacă în etapele finale de hrănire, se folosește furaje de însilozare cu un grad ridicat de umiditate sau grâu foarte fermentat, utilizați 1,0% sodă pentru furaje pe 1 tonă de substanță uscată.

Păsări / Porci

  • Soda furajeră este utilizată ca sursă non-clorură de sodiu în dieta păsărilor sau a porcilor. În funcție de nevoile dvs., utilizați 2,7 până la 3,6 kg de sodă pentru furaje pe tonă de rație.

   Ovine / Capre

  • La hrănirea oilor sau caprelor, se recomandă utilizarea a 0,75% din materia uscată a rației zilnice, sau 6,8 kilograme pe 1 tonă.

Produse similare

Pagina noastră pe facebook

Meniu

Formular de contact

Mesajul tău e-mail
Conținutul mesajului
Expediază
Expediază
Formularul a fost expediat - îți mulțumesc.
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!

   +373 799 98 601
   +373 794 52 822

  office@profarm.md

Date de contact

© 2020 - 2026 profarm.md - toate drepturile rezervate