25 kg
Ambalaj :
În stoc
Categoria :
Disponibilitatea :
Industria modernă a creșterii animalelor folosește diferite tipuri de aditivi furajeri în practica sa, sarcina cărora este de a furniza rația animalelor cu vitamine , minerale și substanțe nutritive importante. Unul dintre acești aditivi este oxidul de zinc.
Oxidul de zinc este o masă pulverulentă incoloră sau maroniu formată din cristale. Se îngălbeneste la încălzire. Nu se dizolvă în apă. Formula: ZnO.
În creșterea animalelor, poate servi ca aditiv separat pentru furaje și poate face parte din premixuri. Aici folosesc oxid de zinc pentru hrană, cantitatea de substanță principală în care este de 75%. De asemenea, este obligatoriu să nu conțină metale grele.
Este o sursă de zinc, care este importantă pentru buna dezvoltare a animalelor, afectează fertilizarea și capacitatea de reproducere și este o componentă a insulinei. Efectul său se reflectă în cursul operațiilor enzimatice (de exemplu, asupra metabolismului acid și a sintezei proteinelor), asupra proceselor hematopoietice și asupra metabolismului glucidelor.
Metabolismul zincului în organism este asociat cu metabolismul unor substanțe precum calciu, sulf și cupru. Ce înseamnă? De exemplu, dacă calciul și cuprul intră în exces în corpul animalului, crește nevoia de zinc. Preparatele care conțin sulf reduc cantitatea de zinc din organism.
Un semn comun al deficitului de zinc la viței și porci este parakeratoza. O cantitate suficientă este o garanție a multor influențe pozitive asupra diferitelor animale. Acum vom lua în considerare caracteristicile efectului zincului asupra unora dintre ele.
Vitele de carne. Parakeratoza este însoțită de sângerări nazale și inflamații ale gurii. Sănătatea generală, precum aspectul, se deteriorează. Blana devine neobișnuit de aspră și greutatea scade. În fazele incipiente, deficitul de zinc la rumegătoare poate fi identificat prin fluxul abundent de salivă. Vițeii masculi suferă de hipogonadism. Dacă dieta conține suficient zinc, atunci bolile menționate mai sus nu sunt observate, imunitatea puternică se formează la animale și creșterea în greutate are loc mai repede.
Porci. Lipsa zincului este indicată de: apetit slab și imunitate slabă, creștere inhibată, leziuni ale pielii, diaree, vărsături și chiar moarte. Numărul de purcei scade, precum și greutatea corporală a acestora. Vierii nu dezvoltă suficiente testicule.
Este de remarcat faptul că, de îndată ce cantitatea necesară de zinc este adăugată la furaje, porcii încep repede să-și revină: apetitul crește, pielea capătă un aspect normal, fertilitatea crește, iar greutatea crește semnificativ în prima săptămână. Recuperarea completă se realizează în decurs de o lună.
Cai. Consecințele deficitului de zinc sunt similare celor două specii de animale examinate. În plus, volumul acestui oligoelement în țesuturi și sânge este redus. Există, de asemenea, mai puțină fosfatază alcalină în sânge.
Oile. Dacă acestor animale nu li se administrează suficient zinc, vor mânca prost, vor crește, vor pierde părul. Edemul va apărea în jurul ochilor și copitelor, saliva va fi secretată în volume semnificative, testiculele se vor dezvolta slab și spermatogeneza se poate opri complet.
Capre. Cu o lipsă de zinc, aceste animale suferă de edem al membrelor și de tot felul de neoplasme. Testiculele sunt mici, activitatea sexuală scade. În plus, articulațiile se întăresc, furajele sunt slab absorbite și masa corporală scade.
Păsări. Semne ale deficitului de zinc: inhibarea creșterii, anomalii ale penelor și marginile sfâșiate, scurtarea membrelor cu îngroșare. În plus, pielea poate exploda. Pofta de mâncare devine slabă, iar hrana nu este suficient de absorbită. Producția de ouă și incubația puilor sunt reduse la minimum. Dacă un pui avea o lipsă de zinc în organism, tot felul de patologii sunt caracteristice embrionilor din ouă. Puii foarte slabi se nasc, la început mint mult timp, iar după aceea nu pot sta în picioare, se mișcă, mănâncă și beau. În cazuri dificile, poate apărea și moartea.
Patologiile menționate mai sus pot fi evitate prin reglarea cantității de zinc care intră în organism cu oxid de zinc. Amintiți-vă că atât prea puțin, cât și prea mult din această substanță sunt pline de consecințe negative. Fiecare animal are nevoie de propria doză de zinc: bovine - 30-40 mg / kg de furaje uscate, oi - 20-50 mg / kg, porci - 45-50 mg / kg, păsări de curte - 20-50 mg / kg. Dacă depășiți aceste concentrații și chiar faceți acest lucru în mod constant, nu puteți evita efectele toxice asupra animalelor.
Dacă respectați dozele corecte și introduceți oxidul de zinc în dieta animalelor după cum este necesar, sănătatea lor excelentă și starea bună vor fi asigurate, ceea ce doriți!
Oxidul de zinc este cel mai frecvent utilizat ca agent profilactic pentru prevenirea diareei la purceii înțărcați .
Ca agent terapeutic: hrănirea purceilor în termen de 14 zile după înțărcare la o doză de 100 mg / kg greutate corporală, care este aproximativ echivalentă cu 2500 mg / kg furaj.
Ca aditiv: 150 mg / kg de furaj.
Pagina noastră pe facebook
Meniu
Formular de contact
© 2020 - 2026 profarm.md - toate drepturile rezervate